ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Autorității Naționale de Integritate

08:54 | 07.01.2023 Categorie: Comunicate

Titlurile nu reflectă realitatea!       

Chişinău, 7 ian. /MOLDPRES/. Reacție referitoare la articolele de presă cu privire la decizia Curții Supreme de Justiție în privința respingerii recursului Autorității Naționale de Integritate (în continuare Autoritatea) de confiscare a averii nejustificate în privința subiectului Vladimir Vitiuc.

Ca urmare a șirului de articole de presă, apărute la data de 6 ianuarie 2023 în spațiul public, pe marginea deciziei Curții Supreme de Justiție, prin care a fost menținute încheierea Curții de Apel Chișinău, potrivit căreia a fost respins recursul depus de Autoritate împotriva dlui Vladimir Vitiuc privind constatarea caracterului nejustificat al activelor financiare și confiscarea averii nejustificate, Autoritatea face următoarele precizări.

Odată cu emiterea actului de constatare în privința subiectului, Direcția juridică a Autorității a înaintat în instanța de judecată, în cadrul  procedurii de contestare a Actului de constatare, cerere privind caracterul nejustificat al activelor financiare și confiscarea averii nejustificate care a fost constatată prin Actul de constatare.

Autoritatea a înaintat acțiunea reconvențională având drept temei prevederile art. 34 alin. (6) din Legea nr. 132/2016 cu privire la Autoritatea Națională de Integritate în redacția Legii nr. 130/2021 în vigoare din 29.10.2021 și a Codului de procedură civilă, care expres prevede posibilitatea Autorității de a solicita confiscarea averii nejustificate în cadrul acțiunii de contencios administrativ înaintată de către subiectul vizat, fapt care a fost realizat.

Așadar, precizăm că după ce Actul de constatare emis în privința subiectului Vladimir Vitiuc va rămâne definitiv și irevocabil, Autoritatea va înainta repetat acțiunea și va solicita confiscarea averii nejustificate stabilită prin Actul de constatare.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!