ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Muzeele şi vinăriile din ţară pot participa la un program interactiv susţinut de USAID

10:06 | 11.01.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 11 ian. /MOLDPRES/. Agenția SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) a lansat un program la care pot participa muzeele şi vinăriile din ţară, şi care prevede crearea de spații interactive ce vor transforma experiența de consum al produsului cultural din Moldova. Data limită de înscriere la program este 25 ianuarie 2023, comunică MOLDPRES.

„Ai o idee care poate transforma vizita la un muzeu sau o vinărie din Moldova într-o experiență artistică unică? Dă frâu liber creativității tale și implică-te în programul Muzeele Viitorului, iar în vara 2023 îți poți vedea creația prinzând viață!”, îndeamnă USAID.

Programul Muzeele Viitorului conectează specialiștii din industria creativă cu muzeele și vinăriile Moldovei. „Participând în program, artiștii digitali vor crea pentru muzeele și vinăriile înscrise spații interactive ce vor transforma experiența de consum al produsului cultural din Moldova. Proiectele create pot integra experiențe imersive, Projection Mapping, Realitate Virtuală și Augmentată, Holo / Streaming în timp real, Sensori (trackere de mișcare, sunet, atingere) și alte tehnologii disponibile. Scopul programului este oferirea spațiului pentru manifestare artistică și monetizarea experiențelor culturale”, conform sursei citate.

Inițiativa Muzeele Viitorului face parte din Programul Național Moldova Creativă, fiind o colaborare dintre Proiectul Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID și Suedia, Ministerul Culturii și Asociația Companiilor Creative COR. „USAID susține industria creativă din Republica Moldova și inițiativele de dezvoltare a infrastructurii turistice moldovenești pentru a contribui la crearea și promovarea imaginii Moldovei ca destinație turistică autentică”, rezumă Agenţia SUA.

Foto: USAID

img23000165

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!