ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În anul trecut, au fost înregistrate peste 21 de mii de contracte de locațiune

11:42 | 12.01.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 12 ian. /MOLDPRES/. Pe parcursul anului trecut, la Serviciul Fiscal de Stat (SFS) au fost înregistrate 21 235 de contracte de dare în locațiune a bunurilor imobile, ceea ce reprezintă cu 19,5% mai multe decât în anul precedent, relatează MOLDPRES.

Ca rezultat, încasările la impozitul pe venit de la persoanele fizice care transmit în locațiune bunuri imobile au crescut cu 24,5% în anul 2022 și au constituit 41,9 milioane de lei (circa 2 mln de euro).

Potrivit SFS, în perioada ianuarie-decembrie anul trecut au fost identificate 6 266 de persoane fizice ce dau în locațiune bunuri imobile. La 537 dintre acestea au fost calculate suplimentar la buget: plăți de bază în sumă de 475,7 mii de lei, majorare de întârziere în sumă de 39,9 mii de lei și aplicată amendă în mărime de 42,9 mii de lei.

Potrivit legislației, cetățenii care dau în chirie bunuri imobiliare sunt obligați să înregistreze contractele de locațiune la SFS și să achite un impozit de 7% din veniturile obținute.

Foto simbol

 

img23000201

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!