ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În următorii doi ani în R. Moldova vor fi realizate cca 180 de proiecte teritoriale de asigurare cu apă

11:40 | 13.01.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 13 ian. /MOLDPRES/. Până în anul 2024, în Republica Moldova urmează să fie realizate 26 de proiecte de dezvoltare regională, cu un cost total de 1 436,4 mln de lei (circa 72 mln de euro) și 152 de proiecte de dezvoltare locală, cu un cost total de 1 039,3 mln de lei, transmite MOLDPRES. 

O declaraţie în acest sens a făcut Ana Mardare, secretar de stat la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR), într-o şedinţă de evaluare a perspectivelor de dezvoltare a sectorului de aprovizionare cu apă și sanitație, bazate pe prioritățile naționale de dezvoltare a sectorului.

„În privința finanțării alocate din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL), în Documentul Unic de Program pentru 2022-2024 au fost incluse 26 de proiecte de dezvoltare regională și 152 de proiecte de dezvoltare locală. Estimativ, în urma implementării proiectelor de dezvoltare în domeniu, vor fi construite sute de kilometri de rețele de aprovizionare cu apă, sonde arteziene, stații de captare a apei, stații de tratare, iar mii de locuitori din țară vor avea acces la servicii îmbunătățite de apă și canalizare”, a relevat Ana Mardare. 

Potrivit oficialului, sectorul de alimentare cu apă și sanitație, la nivel național, necesită investiții foarte mari. „Aceasta presupune evident implicarea instituțiilor financiare ale statului, precum și ale partenerilor noștri externi, pentru construcția infrastructurii ce ține de acest sector. Avem proiecte importante în curs de implementare în toate regiunile de dezvoltare ale țării, susținute financiar de FNDRL, Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) și Uniunea Europeană”, a rezumat secretarul de stat al MIDR.

Foto simbol

img23000225

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!