ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Moldovagaz a explicat cum vor fi soluţionate erorile în facturile de plată faţă de gradul de vulnerabilitate

11:54 | 13.01.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 13 ian. /MOLDPRES/. SA „Moldovagaz” a anunţat astăzi despre finalizarea procesului de emitere și distribuire a facturilor de plată pentru gazele naturale consumate în luna decembrie 2022. Cazurile identificate de neconcordanță a gradului de vulnerabilitate socială pentru unii consumatori (statutul stabilit de guvern prin intermediul platformei www.compensatii.gov.md și cel indicat în facturile de plată) urmează să fie ajustate în comun cu Ministerul Muncii și Protecției Sociale, cu operarea modificărilor corespunzătoare în baza de date, transmite MOLDPRES.

Conform prevederilor legale, furnizorul de gaze naturale calculează compensațiile pentru fiecare consumator casnic și le reflectă în factură, indicând volumul compensat, tariful compensat și suma compensată, categoria de vulnerabilitate energetică, precum și metoda de stabilire a acesteia, potrivit informației prezentate de către Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

„Discrepanțele (erorile) financiare identificate vor fi recalculate/ajustate pe parcursului perioadei reci a anului, fiind reflectate ca avans în următoarele facturi de plată. Pentru consultații suplimentare este disponibilă Linia verde guvernamentală 0 8000 5000 și adresa electronică [email protected] a Guvernului Republicii Moldova sau apelul la numărul unic 1304 al contact-centrului SA Moldovagaz”, a explicat sursa citată.

În acelaşi timp, întreprinderea roagă consumatorii finali de gaze naturale să efectueze plățile conform facturilor emise pentru consumul din lunile noiembrie și decembrie 2022.

Foto simbol

img23000230

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!