ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost prezentat Manualul de armonizare a legislației ca element cheie pentru succesul integrării R. Moldova în UE

20:06 | 13.01.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 13 ian. /MOLDPRES/. Secretatul de stat al MAEIE, Vladimir Cuc a participat la evenimentul de lansare a „Manualului de armonizare a legislației ca element cheie pentru succesul procesului de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană” realizat în cadrul proiectului finanțat de UE „Sprijin pentru dialogul politic structurat, coordonarea implementării Acordului de asociere și consolidarea procesului de armonizare a legislației pentru R. Moldova”, informează MOLDPRES. 

Potrivit Biroului de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, la eveniment au mai participat Jānis Mazeiks, șeful Delegației UE la Chișinău, Adrian Băluțel, secretar de stat la Guvern și Natalia Suceveanu, șefa Centrului de armonizare a legislației. 

„Procesul de integrare europeană necesită o transpunere clară a proceselor – care astăzi sunt reflectate în această carte. Manualul va ghida funcționarii publici în transpunerea legislației europene.

De asemenea, împreună cu instituțiile naționale suntem în proces de creare a grupurilor de lucru sectoriale pentru fiecare capitol de aderare - acestea vor fi principalele structuri. Deci, avem o metodologie clară și vom crea structuri, în cooperare strânsă cu Cancelaria de Stat”, a declarat Vladimir Cuc.

Autorii lucrării, Primož Vehar și Vladimir Međak, au prezentat manualul de armonizare a legislației ca element cheie pentru succesul procesului de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană și au afirmat că edificarea unui stat de drept este un element important în procesul de aderare a țării noastre la UE.

Foto: MAEIE

img23000252

img23000252

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!