ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Natalia Gavrilița a condamnat noul atac cu rachete asupra Ucrainei și încălcarea spațiului aerian al țării noastre

18:18 | 14.01.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 14 ian. /MOLDPRES/. Premierul Natalia Gavrilița a condamnat astăzi noul atac cu rachete asupra Ucrainei și încălcarea spațiului aerian al Republicii Moldova, transmite MOLDPRES.

Oficialul și-a exprimat susținerea pentru poporul ucrainean și sprijinul pentru victimele atacurilor Rusiei.

„Nu există justificare politică, istorică și cu atât mai mult morală pentru uciderea civililor și atacarea infrastructurii care asigură supraviețuirea populației. Îmi exprim indignarea profundă în legătură cu noul atac masiv asupra Ucrainei. Îmi exprim indignarea pentru lipsa de respect față de suveranitatea Republicii Moldova, spațiul său aerian fiind astăzi din nou survolat și rămășițele unei rachete căzând în vecinătatea localității Larga din raionul Briceni”, a scris premierul pe o rețea de socializare.

O patrulă a Poliției de Frontieră a descoperit astăzi în zona sectorului de hotar Larga (r-nul Briceni) resturile unei rachete, provenită din atacurile aeriene ale Rusiei asupra Ucrainei. Acesta este cel de-al treilea caz în care resturi ale unor rachete provenite din bombardamentele asupra Ucrainei cad pe teritoriul R. Moldova.

img23000261

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!