ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Noi bombardamente ruse asupra infrastructurilor-cheie au avut loc în mai multe oraşe din Ucraina

18:41 | 14.01.2023 Categorie: Externe

Kiev, 14 ian. /MOLDPRES/. Rusia a tras sâmbătă mai multe rachete asupra unor infrastructuri-cheie la Kiev, dar şi asupra unor oraşe din alte regiuni ale Ucrainei, potrivit unor responsabili ucraineni, informează MOLDPRES cu referire la AFP și Agerpres.

Mai multe explozii s-au făcut auzite sâmbătă dimineaţa la Kiev, responsabili ucraineni afirmând că bombardamente ruse au avut drept ţintă infrastructuri-cheie ale capitalei.

De asemenea, în regiunea Harkov (nord-est), "inamicul a lansat un nou atac cu rachete asupra unor infrastructuri esenţiale", a declarat guvernatorul Oleg Sineghibov. Întreruperi de curent ar putea avea loc în acest oraş, al doilea ca mărime al Ucrainei, a adăugat el.

Atacuri au mai fost semnalate mai la sud, în regiunea Zaporojie.

"Inamicul a atacat din nou teritoriul Ucrainei", a declarat şi guvernatorul regiunii Cerkasî (centru), Igor Tanurts, adăugând că se aşteaptă la noi alerte la scară largă în mijlocul zilei de sâmbătă.

După o serie de eşecuri militare pe teren la finalul verii şi în toamnă, Kremlinul a schimbat tactica şi, în octombrie, a început să atace cu regularitate, folosind zeci de rachete şi de drone, transformatoarele şi centralele electrice din Ucraina. Companiile electrice ucrainene depun toate eforturile pentru a restabili cât mai repede reţeaua, în timp ce iarna se instalează tot mai mult în Ucraina.

Foto: EPA

img23000262

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!