ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

20 de persoane au murit şi 73 au fost rănite în atacul asupra unui imobil de locuinţe din orașul ucrainean Dnipro

10:40 | 15.01.2023 Categorie: Externe

Kiev, 15 ian. /MOLDPRES/. Cel puţin 20 de persoane au fost ucise şi alte 73 rănite într-un atac cu rachete ruseşti care au lovit sâmbătă un bloc înalt de apartamente din oraşul Dnipro, potrivit autorităţile locale, informează dpa, citată de Agerpres și MOLDPRES.

Printre răniţi s-au aflat şi 12 copii şi au fost distruse 72 de apartamente, a scris pe Telegram Valentin Reznicenko, şeful administraţiei militare regionale Dnipropetrovsk, în timp ce salvatorii scoteau oameni de sub dărâmăturile clădirii parţial prăbuşite.

Locuitorii prinşi sub dărâmături îşi semnalau prezenţa cu lanternele telefoanelor mobile, potrivit presei ucrainene.

Biroul preşedintelui Ucrainei a publicat fotografii şi înregistrări video ale clădirii lovite. Şeful biroului prezidenţial, Andrii Yermak, şi-a exprimat furia:"Ruşii sunt terorişti, vor fi pedepsiţi pentru tot. Toţi, fără excepţie".

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a condamnat "teroarea rusă". Referindu-se la operaţiunile de salvare, el a spus:"Luptăm pentru fiecare persoană, pentru fiecare viaţă".

După atacurile izolate cu rachete ruseşti de dimineaţă, forţele ruse şi-au intensificat semnificativ bombardamentele în mai multe regiuni în cursul zilei de sâmbătă, ceea ce a făcut ca o avertizare de raid aerian să fie emisă pentru întreaga ţară.

Pe lângă Dnipro, alte zone afectate au mai fost Odesa, Harkov, Lvov şi Kiev. Infrastructura civilă a fost deteriorată şi au fost raportate întreruperi de curent.

Acestea au fost primele atacuri importante cu rachete de la începutul noului an.

img23000269

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!