ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Actriţa italiană Gina Lollobrigida a murit la vârsta de 95 de ani

15:21 | 16.01.2023 Categorie: Externe

Roma, 16 ian. /MOLDPRES/. Actriţa italiană Gina Lollobrigida a murit la vârsta de 95 de ani, a anunţat luni fosta ei avocată, citată de agenţia de presă ANSA, preluat de AGERPRES și MOLDPRES.

Gina Lollobrigida a dobândit celebritatea în anii 1950, când a devenit un sex-simbol care ilustra renaşterea vibrantă a Italiei după cel de-al Doilea Război Mondial.

După o copilărie modestă, actriţa italiană a ajuns să joace alături de mari staruri de la Hollywood, precum Humphrey Bogart, Rock Hudson, Burt Lancaster, Tony Curtis şi Frank Sinatra, devenind una dintre cele mai recognoscibile vedete ale cinematografiei din anii 1950 şi 1960.

"La Lolo", aşa cum publicul italian îi spunea cu afecţiune, a murit într-o clinică din Roma, a precizat avocata Giulia Citani.

Gina Lollobrigida a devenit fotografă şi sculptoriţă după ce s-a retras din industria cinematografică. În septembrie 2022, celebra actriţă a participat la alegerile naţionale din Italia şi a candidat din partea unui partid de stânga, însă nu a reuşit să obţină un loc în Parlamentul italian.

Foto: telegram

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!