ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Secretarul de stat al Suediei, Diana Janse, efectuează o vizită la Chișinău

16:04 | 16.01.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 16 ian. /MOLDPRES/. Secretarul de stat al Ministerului pentru Cooperare Internațională pentru Dezvoltare și Comerț Exterior, Diana Janse, efectuează o vizită în Republica Moldova, în perioada 16-17 ianuarie, transmite MOLDPRES.

Potrivit Ambasadei Suediei la Chișinău, vizita are loc în contextul preluării de către Suedia a Preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene și consecințelor ample regionale ale invaziei Ucrainei de către Rusia.

„Sprijinul continuu acordat Ucrainei și Moldovei este un obiectiv major de politică externă și o prioritate pentru Suedia. Vedem că Moldova este direct afectată de agresiunea rusă împotriva Ucrainei și că țara și-a asumat o responsabilitate uriașă prin primirea unui număr foarte mare de refugiați”, a spus Diana Janse.

De asemenea, oficialul a subliniat că Suedia va oferi tot sprijinul necesar în parcursul european al țării noastre. „Viitorul Moldovei este în Europa și felicităm țara pentru că a primit statutul de candidat pentru a deveni membru al Uniunii Europene. Calea spre aderare este lungă și necesită o muncă sârguincioasă din partea tuturor instituțiilor. Suedia va rămâne alături de Moldova pe tot parcursul acestui proces”, a afirmat Janse.

În cadrul vizitei oficiale, secretarul de stat Diana Janse se va întâlni cu ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, ministrul Mediului a Republicii Moldova Iordanca - Rodica Iordanov, precum și cu reprezentanți ai societății civile, autorități locale și parteneri internaționali.

img23000306

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!