ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Companii poloneze vor susţine soluții inovatoare cu instituții din R. Moldova

13:37 | 17.01.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 17 ian. /MOLDPRES/. Nouă companii poloneze vor colabora cu instituții din R. Moldova pentru a implementa soluții inovatoare în cadrul celui de-al cincilea apel de propuneri al Fondului Polonez pentru Inovații, implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD). Fiecare inițiativă selectată a primit până la 40 de mii de dolari și se va desfășura în perioada decembrie 2022 – iunie 2023, transmite MOLDPRES.

Obiectivul actualei ediții a competiției de idei inovatoare este de a sprijini răspunsul la criza multidimensională cu care se confruntă Moldova (fluxul de refugiați, creșterea costului vieții și criza energetică), acoperind trei domenii tematice: tehnologii verzi și surse de energie la prețuri accesibile; inovații digitale și noi soluții pentru sectorul TIC (tehnologii şi comunicaţii) și piețe de desfacere; angajare și alte inițiative de sprijin.

„Deja în acest an vom putea vedea un impact tangibil al acestor inițiative asupra economiei Moldovei, oferind acces sporit la noi locuri de muncă, tehnologii verzi, idei inovatoare și expertiză”, a menționat Magdalena Kudlicka, manageră de proiect a Fondului Polonez pentru Inovații, Biroul regional al PNUD.

Fondul Polonez pentru Inovații este o inițiativă a Ministerului de Externe al Poloniei și Biroului Regional al PNUD, care sprijină utilizarea soluțiilor inovatoare și a know-how-ului, cunoștințelor și a experienței poloneze pentru a soluționa provocările de dezvoltare în țările partenere selectate de Polish Aid. Actuala ediție este dedicată promovării inovațiilor în special în Republica Moldova, în timp ce inițiativele anterioare au acoperit și Ucraina, Georgia și Belarus. La această ediție, au fost înaintate la concurs 35 de idei inovatoare.

Foto: PNUD

 

img23000337

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!