ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cancelarul german a anunţat oficial că Boris Pistorius este noul ministru al Apărării

16:05 | 17.01.2023 Categorie: Externe

Berlin, 17 ian. /MOLDPRES/. Cancelarul german Olaf Scholz a confirmat marţi desemnarea social-democratului Boris Pistorius la conducerea Ministerului Apărării, prezentându-l drept ''persoana potrivită'' pentru a conduce ''schimbarea de epocă'' provocată de războiul din Ucraina, informează AFP, citată de Agerpres și MOLDPRES.

Christine Lambrecht a demisionat luni din postul de ministru al Apărării, în contextul creşterii presiunilor asupra guvernului de la Berlin pentru a livra tancuri Ucrainei.

Boris Pistorius (62 de ani), ministru de Interne al landului Saxonia Inferioară, este ''un om politic cu înaltă experienţă, care se ocupă de ani întregi de politica de securitate'', a subliniat Scholz într-o declaraţie scrisă.

Pistorius va depune jurământul joi, a spus purtătorul de cuvânt al guvernului german, Steffen Hebestreit.

Numirea lui Boris Pistorius este o surpriză, favoriţii pentru postul de ministru al Apărării fiind ministrul Muncii Hubertus Heil, co-liderul Partidului Social-Democrat Lars Klingbeil şi şeful Cancelariei federale, Wolfgang Schmidt.

Pistorius este ministru de Interne al landului Saxonia Inferioară începând din anul 2013. Anterior, el a fost primar al oraşului Osnabrück. Este văduv şi are două fiice.

img23000342

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!