ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Maia Sandu l-a invitat pe noul președinte al Elveției în vizită la Chișinău

20:08 | 17.01.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 17 ian. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit, la Davos, cu Alain Berset, noul președinte al Confederației Elvețiene, comunică MOLDPRES.

Serviciul prezidențial de presă a relatat agenției că șefa statului i-a mulțumit președintelui Berset pentru susținerea consecventă din partea Elveției pentru reformele și eforturile de modernizare a Republicii Moldova, exprimându-și în același timp dorința de a consolida în continuare parteneriatul moldo-elvețian.

„I-am transmis președintelui Berset recunoștința noastră pentru cooperarea excelentă pe care am construit-o cu Elveția în ultimii ani, dar și pentru programele de dezvoltare sprijinite de către Guvernul Elveției în R. Moldova de-a lungul timpului în diverse sectoare: dezvoltare locală, infrastructură, educație și sănătate”, a spus președintele Maia Sandu.

De asemenea, interlocutorii au discutat cooperarea bilaterală în domeniul anticorupție și în recuperarea bunurilor furate de la cetățenii noștri, dar și oportunitatea semnării unui acord de protecție socială între cele două țări. Totodată, șefa statului l-a invitat pe omologul său elvețian în vizită în Moldova: „Elveția este un important partener de dezvoltare al Republicii Moldova, prețuim și vrem să valorificăm și să extindem acest parteneriat, inclusiv prin semnarea Acordului privind zona europeană de liber schimb EFTA în interesul cetățenilor ambelor țări”.

În perioada 17-19 ianuarie, președintele R. Moldova, Maia Sandu, participă la cea de-a 53-a ediție a Forumului Economic Mondial de la Davos, Elveția.

Foto: Președinție

img23000352

img23000352

img23000352

img23000352

img23000352

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!