ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șefa statului a discutat cu președintele BERD continuarea programelor pro-business în țara noastră

21:39 | 17.01.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 17 ian. /MOLDPRES/. La finalul primei zile a Forumului Economic Mondial de la Davos, președintele Maia Sandu, a avut o întrevedere cu Odile Renaud-Basso, președintele Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), comunică MOLDPRES.

Serviciul prezidențial de presă a relatat agenției că interlocutoarele au discutat despre programele finanțate de BERD și realizate în prezent în Republica Moldova, inclusiv programele de investiții în infrastructură și de sprijin pentru consolidarea independenței energetice, dar și despre programele de dezvoltare a întreprinderilor mici și mijlocii. 

Șefa statului și-a exprimat speranța că BERD va continua programele pro-business în Moldova în noua strategie de țară pentru R. Moldova pentru anii 2023-2028, acestea reprezentând un pas important pentru creșterea prosperității cetățenilor: „Trebuie să ajutăm cât mai mulți antreprenori mici și mijlocii să-și crească afacerile și să creeze noi locuri de muncă acasă dacă dorim ca oamenii din Moldova să trăiască mai bine în țara lor”, a subliniat președintele Maia Sandu. 

Șefa statului, Maia Sandu, participă, în perioada 17-19 ianuarie, la cea de-a 53-a reuniune a Forumului Economic Mondial de la Davos, Elveția. În cadrul evenimentului, președintele are programate întrevederi cu lideri mondiali și oficiali de nivel înalt din mai multe țări, dar și cu reprezentanți ai mediului de afaceri.

Foto: Președinție

img23000355

img23000355

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!