ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Conducerea țării a transmis condoleanțe în legătură cu prăbuşirea unui elicopter în Ucraina

14:05 | 18.01.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 18 ian. /MOLDPRES/. Conducerea țării a adresat mesaje de condoleanțe în legătură cu prăbușirea unui elicopter, în apropiere de Kiev, Ucraina. În urma accidentului 18 persoane au decedat, iar circa 30 au fost rănite, informează MOLDPRES.

Președintele Maia Sandu a transmis un mesaj atât către familiile care și-au pierdut apropiații, cât și către echipa Ministerului de Interne din Ucraina. „Întristată de tragicul accident din apropiere de Kiev din această dimineață, care a luat viața a 18 persoane, inclusiv copii. Gândurile și rugăciunile noastre se îndreaptă către cei care și-au pierdut oamenii dragi și către echipa Ministerului de Interne ucrainean, ai cărui lider au murit în accident”, a scris șefa statului pe o rețea de socializare.

La rândul său, prim-ministrul Natalia Gavrilița a subliniat că accidentul este o tragedie pentru Ministrul Afacerilor Interne al Ucrainei și întreg poporul ucrainean. „Am aflat cu multă tristețe vestea prăbușirii unui elicopter în regiunea Kiev. Ministrul Afacerilor Interne al Ucrainei și colegi de ai săi, precum și civili, inclusiv copii, au căzut victime acestei tragedii. Adresez, în numele Guvernului Republicii Moldova și al meu personal, cele mai sincere condoleanțe Guvernului și poporului ucrainean. Sunt cu gândul la familiile îndoliate. Celor răniți le urez o recuperare rapidă”, a spus Natalia Gavrilița.

„O nouă veste tragică de la Kiev, 18 persoane au decedat și cel puțin 29 de răniți după ce un elicopter a căzut peste o grădiniță din Brovarî, o suburbie a capitalei Ucrainei. Toate cele nouă persoane aflate la bord, printre care Ministrul Afacerilor Interne al Ucrainei, Denis Monastîrski, primul său adjunct, Evgeni Enin, și secretarul de stat, Iuri Lubkovici au decedat. Transmit condoleanțe conducerii și poporului ucrainean pentru această pierdere”, a scris președintele Parlamentului, Igor Grosu, pe o rețea de socializare.

Elicopterul ucrainean s-a prăbuşit astăzi la Brovarî, un oraş cu circa 100 mii de locuitori, aflat la est de Kiev. Deocamdată nu există informaţii privind cauza acestei tragedii. Elicopterul aparţinea Serviciului ucrainean pentru situaţii de urgenţă, aflat în subordinea Ministerului de Interne, a explicat un purtător de cuvânt al forţelor aeriene ucrainene.

Foto: twitter.com

img23000369

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!