ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O bibliotecă digitală va fi creată la USM cu ajutorul Guvernului Japoniei

15:37 | 18.01.2023 Categorie: Cultură

Chişinău, 18 ian. /MOLDPRES/. Universitatea de Stat din Moldova va implementa Proiectul pentru crearea bibliotecii digitale în cadrul instituției, susținut financiar de Guvernul Japoniei, informează MOLDPRES 

Potrivit unui comunicat de presă al instituției, rectorul USM, Igor Șarov și Ambasadorul  Extraordinar și Plenipotențiar al Japoniei în R. Moldova, Yamada Yoichiro, au semnat astăzi contractul de grant în valoare de 70,814 dolari SUA, finanțat de către Guvernul Japoniei în cadrul Programului de Granturi în domeniul culturii „Kusanone”. 

Obiectivele proiectului sunt: transcrierea în format digital a volumelor de cărți, lucrărilor științifice și manuscriselor din colecția Bibliotecii Centrale a USM; prezervarea lucrărilor vechi și rare; asigurarea accesului în format online la resursele bibliotecii pentru studenții, profesorii și cercetătorii din țară și de peste hotare.  

”Grantul oferit de către Guvernul Japoniei va contribui la procurarea echipamentelor pentru scanarea cărților și gestionarea datelor (scanarea în format A2, A3, computere, server, surse de alimentare energetică neîntreruptibilă)”, se mai menționează în comunicată de presă al USM. 

Perioada de implementare a proiectului este de un an de zile.

Foto: USM

img23000371

img23000371

img23000371

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!