ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Artistul plastic Florina Breazu: „Am elaborat proiecte, albume de artă și am organizat expoziții”

18:32 | 18.01.2023 Categorie: Cultură

Chişinău, 18 ian. /MOLDPRES/. Pentru criticul de artă și pictorița Florina Breazu, doctor în arte vizuale, Maestru în Artă, 2022 a fost un an rodnic, cu realizări importante și plin de surprize. Astfel, la 19 mai 2022 a fost aleasă în funcția de președinte al Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova, informează MOLDPRES

Solicitată de agenție, Florina Breazu a menționat că începând cu luna martie, când a câștigat un proiect și a obținut finanțare, a lucrat la albumul „Arta.md”, care reflectă activitatea Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova din anii 2019-2021. Totodată, a lucrat la albumul „Abstracția – formă a libertății”.

Pe parcursul anului, a organizat expozițiile tradiționale colective: expoziția-concurs de artă plastică contemporană dedicată Zilei Naționale a Culturii, „Salonul de primăvară”, „Saloanele Moldovei”, „Bienala Internațională de Artă Decorativă”, „Autumnala”, numeroase expoziții în orașele din România: Botoșani, Vaslui, Alba-Iulia etc., precum și expoziții personale ale membrilor UAP, în total 32 de expoziții.

”La expoziția „Saloanele Moldovei”, ediția a XXXII-a, am luat Marele Premiu acordat de Ministerul Culturii. De asemenea, împreună cu Direcția Cultură a Primăriei municipiului Chișinău am organizat expoziția „Te salut, Chișinău”, la care au participat membrii UAP și elevi ai școlilor de artă din capitală. Totodată, până în luna noiembrie, am elaborat proiecte de finanțare”, a mai spus președintele UAP.

Născută în 1973 în orașul Chișinău, Florina Breazu a absolvit Școala de Arte Plastice pentru Copii „A. Şciusev”, Colegiul de Arte Plastice „A. Plămădeală” din Chișinău și Facultatea de Arte Decorative a Universității de Arte „George Enescu” din Iași și studii doctorale în cadrul Universității Naționale de Artă din București. A avut expoziții în țară și peste hotare. Lucrările ei se păstrează în colecții publice și private din Arabia Saudită, Belgia, Canada, Cipru, Elveția, Franța, Germania, R. Moldova, România, Rusia, SUA ș.a.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!