ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Sportul de performanță va fi finanțat în baza unui nou regulament

18:10 | 18.01.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 18 ian. /MOLDPRES/. Federațiile sportive naționale vor fi finanțate în baza unui nou regulament, aprobat astăzi de Executiv, comunică MOLDPRES.

Potrivit Direcţiei comunicare și protocol a Guvernului, documentul stabilește modul și condițiile de finanțare a sportului de performanță, valoarea fondului de bază pentru ramurile de sport olimpice și paralimpice, a fondului performanțelor sportive pentru ramurile de sport olimpice, paralimpice și neolimpice și fondului de rezervă al organului central de specialitate. 

De asemenea, documentul reglementează procedura de depunere a cererilor de finanțare din fondurile menționate, de evaluare a dosarelor depuse, de comunicare a rezultatelor și de soluționare a contestațiilor, precum și procedura de încheiere a contractelor de finanțare. 

Bugetul aprobat al Ministerului Educației și Cercetării pentru finanțarea federațiilor sportive naționale, conform Calendarului acțiunilor sportive, este de 47 de milioane de lei. 15% din acești bani vor fi direcționați către ramurile de sport olimpice și paralimpice, 65% vor fi acordate pentru performanțele sportive înregistrate în sporturile olimpice/paralimpice și neolimpice, iar 20% vor constitui fondul de rezervă al autorității centrale de specialitate în domeniul culturii fizice și sportului.

Foto: Guvern

img23000388

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!