ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Modelul uniformelor purtate de angajații MAI va fi unificat

18:12 | 18.01.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 18 ian. /MOLDPRES/. Angajații Ministerului Afacerilor Interne (MAI) vor purta același timp de uniformă, indiferent de subdiviziunea în care activează. Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi normele și modalitatea de echipare cu uniformă a funcționarilor publici cu statut special, militarilor și elevilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Diferențierea angajaților MAI se va face prin însemnele identificabile ale uniformei, fapt ce va permite exercitarea conformă atât a drepturilor, cât și a obligațiilor fiecărui angajat în raport cu cetățeanul. Nu vor fi generate modificări ce țin de însemnele corporative și heraldice, care indică identitatea subdiviziunilor MAI, sau steme, embleme şi alte însemne de identificare publică.

Totodată, va fi reglementat și dreptul de echipare cu uniformă a funcționarilor publici cu statut special din cadrul aparatului central al MAI, Serviciul protecție internă și anticorupție (SPIA), Inspectoratul de Management Operațional (IMO), Academia „Ștefan cel Mare”, Serviciul Tehnologii Informaționale (STI), Biroul Migrație și Azil (BMA), Clubul sportiv central „Dinamo”.

Confecționarea noilor uniforme se va realiza eșalonat, după epuizarea stocurilor existente de uniforme, iar hotărârea va intra în vigoare la 1 ianuarie 2024.

Foto: Guvern

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!