ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pe mai multe străzi din capitală urmează a fi aplicate benzi pentru transportul public

10:27 | 19.01.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 19 ian. /MOLDPRES/. În anul curent, pe mai multe străzi din capitală urmează a fi aplicate benzi pentru transportul public, relatează MOLDPRES.

Potrivit Direcției generale mobilitate urbană, benzile urmează a fi amenajate pe străzile: Gheorghe Asachi, Alba Iulia, Iuri Gagarin, Constantin Negruzzi, Ciuflea, Dacia, Constantin Tănase, Alexei Mateevici, Vasile Alecsandri, Alecu Russo și Mircea cel Bătrân. Distanța totală a benzilor aplicate constituie peste 23 km.

Scopul acțiunii este fluidizarea transportului public și respectarea graficului de circulație a autobuzelor și troleibuzelor din capitală.

Până în prezent, autoritățile au amenajat benzi pe o porțiune de circa 11 km de drum. Acestea au fost aplicate pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt și pe străzile A. Puşkin şi Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni.

img23000403

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!