ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Casa de Cultură din Micleușeni, Strășeni a fost renovată și dotată cu echipament acustic

14:33 | 19.01.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 19 ian. /MOLDPRES/. Casa de Cultură din satul Micleușeni, raionul Strășeni, a fost renovată prin eficientizare energetică și dotată cu echipament acustic performant. Lucrările au fost efectuate în cadrul Programului „Satul European” și au costat peste 1,1 mln de lei (55 de mii de euro), bani alocați din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală, transmite MOLDPRES.

În cadrul proiectului, au fost termoizolați pereții exteriori pe o suprafață de 341 m2 și schimbate ușile și geamurile edificiului. Ca rezultat, angajații instituției vor avea condiții mai bune de muncă, iar locuitorii din Micleușeni vor dispune de o Casă de cultură modernă. Totodată, vor fi reduse cheltuielile pentru întreținere, prin eficientizarea energetică a clădirii.

Potrivit Oficiului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (ONDRL), raionul Strășeni beneficiază de 25 de proiecte în cadrul Programului „Satul European”. Valoarea totală a acestora se ridică la 83 de milioane de lei. Până în prezent, în raion au fost finalizate alte trei proiecte. Astfel, în satul Dolna au fost montate felinare stradale, iar la Cojușna - amenajată aleea pietonală din parcul central al satului. Totodată, sala de sport din incinta Casei de Cultură din satul Căpriana a fost dotată cu echipament nou.

„Satul European” reprezintă cel mai ambițios program de dezvoltare a localităților și cuprinde 490 de proiecte, dintre care 55 s-au finalizat cu succes.

Foto: ONDRL

img23000419

img23000419

img23000419

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!