ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Artistul plastic Ion Jabinschi și-a vernisat lucrările la Centrul ”C. Brâncuși”

18:50 | 19.01.2023 Categorie: Cultură

Chişinău, 19 ian. /MOLDPRES/. La Centrul Expozițional ”Constantin Brâncuși” din capitală a fost vernisată astăzi expoziția personală ”În armonie cu natura” a artistului plastic Ion Jabinschi, informează MOLDPRES.

Solicitat de agenție, Ion Jabinschi a menționat că expoziția cuprinde 77 de lucrări executate în diverse tehnici: pictură în ulei, acuarelă, pastel și desen.

La rândul său, președintele Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova, Florina Breazu a afirmat că expoziția ”În armonie cu natura” este constituită din lucrări realizate în ultimii ani.

”Expoziția prezintă un traseu de la pictura realistă cu tentă impresionistă până la compoziții conceptuale. Nudul feminin apare reprezentat în crochiuri sau desene, iar peisajul pictat în plain air reflectă zone ale Orheiului Vechi și Criulenilor. În lucrările sale, Ion Jabinschi abordează diverse tehnici: de la creion până la acuarelă și ulei. Impresionează în mod special lucrările cu tentă conceptuală, în care sunt reprezentate porți uzate de timp ca simboluri ale trecerii timpului și a traversării spațiului”, a subliniat Florina Breazu.

Ion Jabinschi s-a născut pe 20 ianuarie 1978 în satul Ustia, raionul Dubăsari. În 2001 și-a susținut licența la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, și în 2006, la aceeași instituție și-a finalizat studiile postuniversitare. În prezent este prodecan la Facultatea de Arte Plastice a AMTAP. Și-a expus lucrările în Austria, România și Rusia. Are lucrări în colecții private din Grecia, Italia, R. Moldova, România și Rusia.

Expoziția va fi deschisă până la 5 februarie.

img23000430

img23000430

img23000430

img23000430

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!