ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Chișinău a avut loc ședința consultativă a experților din domeniul infrastructurii drumurilor

14:44 | 20.01.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 20 ian. /MOLDPRES/. Pe podul din apropierea orașului Dubăsari a fost limitată viteza de circulație a unităților de transport și tonajul permisiv de traversare din cauza infrastructurii uzate. Decizia a fost aprobată astăzi în cadrul ședinței consultative a experților de pe ambele maluri ale Nistrului, desfășurată la sediul Misiunii OSCE din capitală, transmite MOLDPRES.

Potrivit Biroului politici de reintegrare, în cadrul reuniunii s-a discutat subiectul gestionării corespunzătoare a podului de șosea, poziționat pe drumul expres M1 Frontiera cu România - Leuşeni - Chişinău - Dubăsari - frontiera cu Ucraina, km 129+810, care traversează râul Nistru în apropierea orașului Dubăsari.

Experții din domeniul infrastructurii drumurilor au prezentat situația referitoare la starea podului, gradul de uzură a coloanelor, erodarea elementelor metalice, rezistența seismică, precum și alte elemente privind condițiile de exploatare a acestuia. Totodată, specialiștii au subliniat că starea critică de avariere a podului impune în perspectivă reparația acestuia, iar în prezent experții recomandă impunerea limitei de viteză, a tonajului permisiv și păstrarea distanței între mijloacele de transport.

Podul din apropierea orașului Dubăsari a fost dat în exploatare în anul 1965 și reabilitat în 1997.

Foto: stiri.md

img23000454

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!