ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Speakerul Igor Grosu a prezentat la București oportunitățile mediului de afaceri și investițional din Republica Moldova

14:46 | 20.01.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 20 ian. /MOLDPRES/. Aflat într-o vizită de lucru la București, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a participat la Recepția de Anul Nou 2023, organizată de AHK România. Șeful Legislativului a prezentat oportunitățile mediului de afaceri și investițional din Republica Moldova, informează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului.

„Sunteți cu toții bineveniți în Republica Moldova. Avem nevoie de mult mai multe investiții în Republica Moldova. Prin investiții de calitate, care să aducă expertiză, să deschidă locuri de muncă, să genereze profit și salarii bune, Republica Moldova poate să vadă o creștere economică stabilă, să ajungem în rând cu economiile țărilor UE”, a punctat Igor Grosu.

Președintele Parlamentului a mai prezentat acțiunile autorităților care au scopul de a face mai atractiv mediul de afaceri din țara noastră și de a atrage investitori. Printre acestea figurează digitalizarea serviciilor pentru antreprenori sau accesul la finanțare a ÎMM-urilor. De asemenea, politicile statului sunt orientate spre capitalul uman.

„În următoarea perioadă o să avem un efort masiv de eliminare a birocrației din diferite sectoare ale economiei. Astfel, o să eliberăm cât mai mult spațiu ca antreprenorii să se poată dezvolta fără prezența deseori intimidantă a statului. O să simplificăm proceduri, o să eliminăm bariere și o să eliberăm economia. Ne dorim ca Republica Moldova să se dezvolte și vrem ca acest lucru să se întâmple repede”, a menționat șeful Legislativului.

În perioada 19 – 20 ianuarie, președintele Parlamentului efectuează o vizită de lucru în România. Speakerul a avut și întrevederi bilaterale cu președintele Camerei Deputaților a Parlamentului României, Ion-Marcel Ciolacu și cu președintele interimar al Senatului României, Alina-Ștefania Gorghiu. Șeful Legislativului a mai vizitat Patriarhia României, unde a purtat o discuție cu Preafericitul Părinte Daniel Patriarhul BOR.

Foto: Parlament

img23000455

img23000455

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!