ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Alte două localități din Telenești au acces la apă prin Programul „Satul european”

14:52 | 20.01.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 20 ian. /MOLDPRES/. Alte două localități din raionul Telenești au acces la apă în urma implementării a două proiecte incluse în Programul „Satul european”, transmite MOLDPRES.

Astfel, în satul Căzănești a fost construit și instalat castelul de apă, pentru asta fiind alocată suma de circa un milion de lei (50 mii de euro) din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL). Ca rezultat, a fost facilitat procesul de acumulare a apei, dar și de reglare a presiunii și consumului ei în rețeaua de apeduct. În urma implementării proiectului, peste 1000 de beneficiari, mai mulți agenți economici, precum și principalele instituții publice din localitate, se vor conecta la sistemul de aprovizionare cu apă.

Potrivit Oficiului Național de Dezvoltare Regională și Locală (ONDRL), un alt proiect similar a fost realizat în satul Ordășei. Pentru costul lucrărilor de terasament, și instalarea unui castel de apă nou, Guvernul a investit peste 900 mii de lei. Prin urmare, 200 de gospodării casnice, cinci instituții publice, dar și mai mulți agenți economici se vor conecta la sistemul de apeduct.

Raionul Telenești beneficiază de 22 de proiecte în cadrul Programului Național „Satul European”. Valoarea totală a acestora este de aproximativ 66 milioane de lei, din FNDRL. 

Foto: ONDRL

img23000456

img23000456

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!