ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Finanțelor

09:09 | 21.01.2023 Categorie: Comunicate

Ministrul Dumitru Budianschi în discuție cu reprezentanții APL, agenți economici și cetățenii din Hâncești 

Chişinău, 21 ian. /MOLDPRES/. Ministrul Finanțelor Dumitru Budianschi s-a aflat într-o vizită de lucru în raionul Hâncești. În cadrul acestei vizite au avut loc întâlniri cu reprezentanții autorităților locale de nivelul I și II, oameni de afaceri și cetățeni. La întâlnire, de asemenea au participat Anatolie Loghin și Lilia Tănase, vicepreședinți ai raionului Hâncești, Valentina Manic, deputat în Parlamentul Republicii Moldova și reprezentantul Guvernului în teritoriu Veaceslav Ursu.  

Reprezentanții APL au adus în discuție mai multe subiecte ce țin de dezvoltarea localităților din raion, consolidarea veniturilor APL și ajutorul de care au nevoie din partea autorităților centrale. Finanțarea educației, sportului, drumurilor, dar si anumite aspecte ce țin de prevederile legii bugetului de stat pentru 2023 au fost printre cele mai importante subiecte discutate. De asemenea, salarizarea angajaților din APL, amalgamarea voluntară și gestiunea centrelor de refugiați au fost alte domenii de mare interes pentru participanți. 

În cadrul întâlnirii cu reprezentanții agenților economici Dumitru Budianschi a informat participanții despre principalele prevederi din politica fiscală pentru anul 2023, programele de suport oferite de către stat agenților economici și alte oportunități de dezvoltare a afacerilor. Totodată, agenții economici au comunicat dificultățile cu care se confruntă în desfășurarea activităților de întreprinzător. 

De asemenea, în cadrul vizitei a avut loc o întâlnire cu administrația și localnicii din satul Logănești, unde au fost puse în discuție mai multe subiecte locale ce țin de dezvoltarea economică, educație, utilități și aspectele financiare în relația cu APL.  

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!