ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pompierii şi salvatorii au continuat să asigure securitatea antiincendiară în Portul Giurgiulești

15:46 | 21.01.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 21 ian. /MOLDPRES/. Angajații Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) din sudul țării au continuat astăzi misiunea de asigurare a securității antiincendiare în Portul Internațional Liber Giurgiulești, după ce la 20 ianuarie un alt rezervor cu granule de șrot de floarea-soarelui a luat foc, transmite MOLDPRES.

Sâmbătă, 21 ianuarie, la fața locului, pentru menținerea siguranței și evitarea situației de risc sunt dislocate cinci autospeciale cu un efectiv de 13 angajați. „Pompierii au misiunea de a răci rezervorul și să asigure securitatea zonei pentru evitarea unei situați de criză”, indică IGSU.

În acelaşi timp, o companie specializată contractată de proprietarul rezervoarelor urmează să efectueze demontarea silozului afectat de procesul de ardere. Întru evitarea riscului pentru populație și infrastructura zonei, pompierii vor acționa la fața locului pe parcursul procesului.

În dimineața zilei de 16 ianuarie, în Portul Internațional Liber Giurgiulești a izbucnit un incendiu. Acesta s-a produs în urma prăbușirii unui rezervor de păstrare a granulelor de șrot de floarea-soarelui. De asemenea, pompierii au intervenit și joi dimineața în Portul Giurgiulești pentru a stinge un alt rezervor (nr. 2) cu încărcătură de șrot de semințe de floarea-soarelui care a luat foc.

Foto: IGSU 

img23000472

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!