ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Rusia a anunţat că a efectuat exerciţii de apărare antiaeriană în regiunea Moscovei

09:03 | 22.01.2023 Categorie: Externe

Moscova, 22 ian. /MOLDPRES/. Rusia a anunţat sâmbătă că a efectuat exerciţii de apărare antiaeriană în regiunea Moscovei, pentru a proteja infrastructuri esenţiale în caz de ''atacuri aeriene'', pe fondul conflictului cu Ucraina, relatează MOLDPRES cu referire la AFP și Agerpres.

''Au fost organizate exerciţii în regiunea Moscovei, cu personalul Brigăzii de rachete antiaeriene a Districtului militar de vest, pentru a simula respingerea atacurilor aeriene împotriva unor importante infrastructuri militare, industriale şi administrative'', a indicat Ministerul Apărării, într-un comunicat.

Potrivit ministerului, soldaţii care au luat parte la aceste antrenamente sunt instruiţi în utilizarea de ''rachete antiaeriene S-300''.

În total, ''peste 150 de soldaţi şi mai mult de 30 de piese de armament, de echipamente militare şi speciale au participat'' la exerciţii, afirmă sursa, fără a precizat însă când au avut loc acestea.

Vineri, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a refuzat să răspundă la întrebarea dacă Rusia se teme că Moscova ar putea fi o ţintă. El a remis această întrebare către Ministerul Apărării.

Rusia a cunoscut în ultimele luni mai multe atacuri imputate Ucrainei, fie că a fost vorba de sabotaje sau de lovituri cu drone şi tiruri de artilerie în zonele de frontieră.

img23000476

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!