ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Serviciul medical al MAI a fost dotat în 2022 cu aparate unice în ţară

13:24 | 22.01.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 22 ian. /MOLDPRES/. Serviciul Medical al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a fost dotat în 2022 cu aparataj de ultimă generație, unic în Republica Moldova, transmite MOLDPRES cu referire la un raport făcut ieri public de instituţie.

Pentru Serviciul Medical, 2022 a fost un an de fundamentare a Strategiei de dezvoltare a asistenței medicale departamentale și expertizei medico-militare în sistemul afacerilor interne. Astfel, a fost ajustat și actualizat pachetul de acte normative ce reglementează activitatea Serviciului și instituțiilor medico-sanitare din subordine, potrivit MAI.

„Am încredere că în anul curent vor fi finalizate toate proiectele, pentru a avea un sistem medical corespunzător normelor europene. MAI a reușit să determine Comisia pentru Investiții Strategice să finanțeze construirea modulului independent pentru Unitatea de Primiri Urgente, care va funcționa în spitalul nostru. Este o altă reușită pentru noi în domeniul asistenței medicale”, a relevat Ana Revenco, ministru de Interne.

Personalul instituțiilor medico-sanitare ale MAI asigură supravegherea stării de sănătate a angajaților cu statut special din structurile MAI, precum și a persoanelor asigurate (studenți, cursanți, pensionari MAI), persoanelor deservite în bază de contract. În anul trecut, s-au aflat la deservire peste 26 de mii de persoane.

Foto: MAI

img23000480

img23000480

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!