ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ultima săptămână din ianuarie va fi friguroasă

14:35 | 22.01.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 22 ian. /MOLDPRES/. Noaptea ger slab și ziua soare cu dinţi, pe alocuri cu ninsori, prognozează Serviciul Hidrometeorologic de Stat pentru săptămâna următoare, ultima din luna ianuarie, transmite MOLDPRES.

Conform meteorologilor, după o perioadă de vreme primăvăratică, săptămâna viitoare va fi caracterizată de maxime de 7 grade cu plus, ziua, şi până la 5 grade de ger, noaptea. În mod obișnuit, mai frig se aşteaptă să fie în nordul ţării, unde valorile diurne vor ajunge şi la 0 grade. Spre sfârşitul săptămânii, în sud sunt prognozate ninsori de scurtă durată.

Cerul va fi variabil, periodic însorit, însă va fi vorba anume de ceea ce se numeşte „soare cu dinţi”.

Ianuarie 2023 a înregistrat un nou record termic pentru această lună. Conform SHS, pe 18 ianuarie  temperatura maximă a aerului pe teritoriul republicii a atins +18,1ºС (stația meteorologică Ceadîr-Lunga), ceea ce în luna ianuarie se semnalează pentru prima dată din toată perioada de observaţii instrumentale. Recordul precedent s-a înregistrat pe 5 ianuarie 2022 și a constituit +17,4ºС (stația meteorologică Tiraspol).

Foto: SHS

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!