ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Natalia Gavriliţa a cerut investigaţii operative asupra incendiilor de la Portul Giurgiuleşti

14:49 | 22.01.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 22 ian. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavriliţa, a cerut astăzi tuturor ministerelor responsabile să investigheze rapid cauzele incendiilor repetate de la silozurile din portul Giurgiulești și să dispună măsurile necesare pentru înlăturarea consecințelor și prevenirea incidentelor de acest fel pe viitor, transmite MOLDPRES.

„Am cerut și cercetarea motivelor neimplementării la timp a concluziilor anterioare ale comisiilor interministeriale din ultimele luni ale anului trecut. Instituțiile statului continuă să lucreze și vor veni cu informații adiționale”, potrivit premierului.

Natalia Gavriliţa a subliniat că „este inacceptabil ca oamenii să sufere din cauza iresponsabilității unor agenți economici”.  

„Orice încălcări în procesul de construcție și exploatare vor fi sancționate conform legii, iar consecințele pentru oamenii din zonă, care au de suferit, dar și pentru mediu, trebuie să fie despăgubite. În contextul celor întâmplate, voi dispune verificări la toate silozurile din țară pentru a evita astfel de incidente pe viitor”, a relevat şefa Cabinetului de miniştri.

Începând din 16 ianuarie, în zona Portului Internaţional Giurgiuleşti au avut loc câteva incendii, care au afectat starea mediului din regiune.

img23000483

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!