ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Poliției de Frontieră

11:40 | 23.01.2023 Categorie: Comunicate

Bilanțul săptămânii (16 - 22 ianuarie 2023)

Chişinău, 23 ian. /MOLDPRES/. La ”frontiera verde" și în punctele de trecere, polițiștii de frontieră au notificat 375 de evenimente cu documentarea a 391 de persoane, care au încălcat legislația frontalieră și migrațională a Republicii Moldova, după cum urmează:

- 57 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și celui al punctelor de trecere a frontierei;
- 27 de persoane au încălcat frontiera de stat sau au depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
- 287 de contravenții privind încălcarea regulilor de circulație rutieră, de transporturi;
- șase cazuri de trafic ilicit de bunuri.

Activitatea de constatare și examinare a contravențiilor în cadrul subdiviziunilor Poliției de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 53 de procese verbale și 288 de chitanțe, cu aplicarea amenzilor în sumă de 746 950 lei și încasarea amenzilor de 337 325 lei.

Au primit refuz de intrare în Republica Moldova 278 de cetățeni străini, dar și 63 de mijloace de transport.

Au fost declanșate 269 de consemne, dintre care 13 consemne pe Interpol (persoane, mașini, documente) și 256 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.

În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 294 352 traversări, iar valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 77 091 traversări.

Cea mai ”activă” frontieră a fost cea cu România - 55% din totalul de traversări, iar 28% din treceri frontaliere au fost semnalate în punctele de trecere situate la hotarul moldo-ucrainean și alte 17% din treceri ale frontierei aeriene.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei au fost: PTF Leușeni, PTF Aeroportul Internațional Chișinău, PTF Sculeni, PTF Otaci și PTF Giurgiulești-Galați.

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), pe parcursul săptămânii trecute au înregistrat circa 1 130 de apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat și condițiile de traversare a graniței.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!