ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pacificatorii moldoveni au revenit din misiunea în Kosovo

14:32 | 23.01.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 23 ian. /MOLDPRES/. Contingentul Armatei Naţionale KFOR-17 a revenit în țară, după executarea misiunii de menținere a păcii din Kosovo, comunică MOLDPRES.

În cadrul unei ceremonii oficiale care s-a desfășurat astăzi în Tabăra Militară 142, pacificatorilor le-au fost înmânate distincții și diplome.

Prezent la eveniment, ministrul Apărării Anatolie Nosatîi i-a felicitat pe cei 41 de militari pentru contribuția la menținerea păcii și stabilității pe plan internațional. „Am urmărit cu atenţie prestaţia dumneavoastră în operaţiunea de menţinere a păcii KFOR şi am constatat că timp de şase luni de aflare în Kosovo v-aţi făcut datoria în mod profesionist. Totodată, acum la reîntoarcerea în unitățile militare, vă îndemn să împărtăşiţi cu colegii dumneavoastră experienţa acumulată de la pacificatorii din alte armate cu care ați activat în misiune”, a spus ministrul Nosatîi.

De asemenea, la eveniment au participat șeful Marelui Stat Major, general de brigadă Eduard Ohladciuc, ambasadorul SUA, Kent D. Logsdon, ambasadorul Italiei în ţara noastră, Lorenzo Tomassoni, precum și corpul de atașați militari acreditați pentru Republica Moldova.

Pe 18 ianuarie curent, în baza militară Camp Villaggio Italia din localitatea Pech, a avut loc ceremonia de schimb de autoritate între contingentele de pacificatori moldoveni, în prezența conducerii Comandamentului Regional Vest. Contingentul KFOR-17, format din 41 de militari, s-a aflat în Kosovo din iulie 2022, pacificatorii executând misiuni de securitate și pază, patrulare şi de geniu.

Foto: MA

img23000506

img23000506

img23000506

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!