ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Viceprim-ministrul pentru reintegrare a avut o întrevedere cu șeful Delegației UE în R. Moldova

16:48 | 23.01.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 23 ian. /MOLDPRES/. Astăzi a avut loc prima întrevedere din acest an a viceprim-ministrului pentru reintegrare Oleg Serebrian cu șeful Delegației Uniunii Europene (UE) în Republica Moldova, Jānis Mažeiks, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

Subiecte de discuții au constituit activitățile planificate pentru anul în curs, dinamica preconizată în formatele de dialog Chișinău-Tiraspol, cu precizarea că o nouă întrevedere de lucru a reprezentanților politici va fi propusă până la finele lunii februarie curent, precum și abordările autorităților R. Moldova pe un spectru de probleme ce preocupă locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului. 

S-a menționat necesitatea promovării programelor finanțate de UE privind consolidarea măsurilor de încredere ca un element important de stimulare a procesului de reglementare. S-a accentuat, că progresele marcate în parcursul de integrare europeană al Republicii Moldova cu siguranță vor produce efecte tangibile și în avansarea spre obiectivul de reintegrare a țării. 

Referitor la procesul de reglementare transnistreană, vicepremierul a evidențiat faptul că acesta este interconectat la evoluțiile războiului din Ucraina, realizarea principiilor de democratizare și de demilitarizare a regiunii și implementarea bine gândită a mecanismelor de reconstituire a spațiilor naționale unice. 

De asemenea, s-a evocat deschiderea deplină a Chișinăului de a menține dialogul pe toate platformele de comunicare disponibile în vederea atragerii suportului necesar din partea partenerilor externi, inclusiv a UE, în atingerea dezideratului de reglementare atotcuprinzătoare și pașnică a conflictului transnistrean.

Foto: Biroul politici de reintegrare

img23000509

img23000509

img23000509

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!