ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 400 de soldați ai Armatei Naționale vor participa la un exercițiu tactic

17:54 | 23.01.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 23 ian. /MOLDPRES/. Peste 400 de militari ai Armatei Naţionale vor participa, în perioada 24 ianuarie - 4 februarie, la un exercițiu tactic complex cu executarea tragerilor de luptă din armamentul din dotare, comunică MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Apărării, aplicaţiile tactice cu deplasarea tehnicii militare se vor desfăşura la poligoanele din toate garnizoanele militare și au ca scop evaluarea capacităţilor şi deprinderilor practice ale militarilor în termen şi celor pe contract. 

Conform scenariului, ofițerii, sergenții și soldații vor executa și alte misiuni de instruire, cum ar fi acordarea primului ajutor medical în condiţii reale, antrenamente la protecţia chimică (CBRN) etc.

Antrenamentele sunt organizate în conformitate cu planul de instruire al Armatei Naţionale pentru anul 2023.

Ministerul anunță că pe parcursul desfășurării exercițiului tactic, coloanele de vehicule militare implicate în antrenamente se vor deplasa pe traseele naționale din nordul, centrul și sudul țării și a îndemnat populația să nu speculeze pe acest subiect.

Foto: MA

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!