ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Circa 9300 de persoane au vizitat anul trecut Parlamentul țării

17:27 | 23.01.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 23 ian. /MOLDPRES/. În anul trecut, Parlamentul a primit un număr record de vizitatori - 9274 de persoane, iar aproape 60% dintre ei au fost copii și studenți, informează MOLDPRES.

Potrivit Direcției comunicare și relații publice a Parlamentului, acesta este cel mai mare număr de vizitatori de când instituția legislativă organizează vizite ghidate pentru cetățeni. 80 la sută dintre persoane au venit pentru prima dată în excursie la Parlament.

Pe parcursul anului 2022, au fost organizate 401 vizite, iar persoanele au participat la 27 de ședințe plenare ale Legislativului. Totodată, una din cinci vizite a inclus discuții cu deputații.

Cei mai mulți dintre vizitatori, 73,6 la sută, sunt locuitori ai capitalei, iar peste 15 la sută - din raioanele țării. De asemenea, peste 11 procente dintre vizitatori au fost cetățeni străini din Italia, Germania, Elveția, SUA. În aceeași perioadă, 400 de refugiați ucraineni au vizitat Parlamentul.

De la lansarea programului de vizite în Parlament, în 2014, peste 45 000 de persoane au venit în excursie pentru a afla mai multe despre activitatea Legislativului.

img23000513

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!