ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mareșalul Senatului Republicii Polone va efectua o vizită oficială în țara noastră

08:45 | 24.01.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 24 ian. /MOLDPRES/. Mareșalul Senatului Republicii Polone, Tomasz Grodzki, se va afla, în perioada 24 – 25 ianuarie, într-o vizită oficială la Chișinău, transmite MOLDPRES. 

Potrivit Direcția comunicare și relații publice a Legislativului, oficialul polon va avea întrevederi cu conducerea țării – președintele Parlamentului, Igor Grosu, șefa statului, Maia Sandu, și premierul Natalia Gavrilița.

Agenda vizitei oficiale mai include discuții cu ministrul Sănătății, Ala Nemerenco. În cadrul întrevederilor vor fi abordate diverse subiecte de actualitate, printre care situația de securitate din regiune, criza energetică și parcursul de integrare europeană a țării noastre, în contextul obținerii statutului de țară candidat la aderarea la UE.

Potrivit agendei vizitei, Maresalul Tomasz Grodzki va susține o lecție publică pentru studenții Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” și se va întâlni cu reprezentanții comunității poloneze. 

Maresalul Tomasz Grodzki va fi însoțit, pe parcursul vizitei la Chișinău, de un grup de senatori polonezi.

Foto: img.dorzeczy.pl

img23000519

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!