ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Circa 300 de tone de material antiderapant au fost distribuite pe traseele din țară

09:03 | 24.01.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 24 ian. /MOLDPRES/. Circa 300 de tone de material antiderapant au fost distribuite noaptea trecută pe traseele din țară pentru combaterea lunecușului. În prezent, accesibilitatea infrastructurii rutiere este asigurată în condiții de iarnă pe toată rețeaua de drumuri naționale, transmite MOLDPRES.

Potrivit Administrației de Stat a Drumurilor (ASD), lucrări de patrulare și combatere a lunecușului au fost efectuate în zona de nord, centru și sud, fiind implicate 33 de utilaje speciale și 15 muncitori rutieri. Pe lângă cele aproximativ 300 de tone de material antiderapant, pe trasee au fost împrăștiate și 15 tone de sare tehnică.

ASD atenționează conducătorii auto să se conformeze prevederilor Regulamentului circulației rutiere privind echiparea autovehiculelor cu pneuri corespunzătoare și adaptarea regimului de viteză la condiţiile de circulație pe timp de iarnă. 

În același timp, poliția anunță că, la momentul actual, pe traseul Chișinău - Leușeni se circulă în condiții de ceață, ceea ce reduce mult din vizibilitate. Oamenii legii îndeamnă șoferii să folosească luminile de întâlnire, împreună cu cele anticeață, să fie mărită distanța în mers față de mașina din față și să fie redusă viteza.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în următoarele zile sunt prognozate temperaturi maxime de +4 grade Celsius și minime de -4 grade Celsius, în condițiile unui cer variabil.

Foto: ASD

img23000520

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!