ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un bărbat suspectat de organizarea migrației ilegale din Ucraina a fost reținut

09:19 | 24.01.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 24 ian. /MOLDPRES/. Un alt membru al unui grup criminal specializat în transportarea ilegală a cetățenilor din Ucraina în Moldova a fost reținut. Acesta are dublă cetățenie a Moldovei și a Ucrainei, comunică MOLDPRES.

Potrivit PCCOCS, acesta este cel de-al optulea membru al grupului infracțional, care transporta ilegal cetățeni ucraineni care tranzitau Moldova, cu taxe care începeau de la 7500 dolari per persoană.

Bărbatul reținut are vârsta de 40 de ani. Acesta avea rol de organizator al grupului informațional și responsabil de identificarea bărbaților ucraineni care intenționau să părăsească Ucraina. Ulterior, el organiza transportarea migranților cu barca peste râul Nistru spre Moldova.

După audierea acestuia, procurorii PCCOCS urmează să-i formuleze și prezinte învinuirea, precum și vor determina necesitatea aplicării arestului preventiv în privința acestuia. În ceea ce privește celelalte șapte persoane vizate de dosar și reținute anterior, acestea sunt cercetate în continuare, în stare de arest la domiciliu.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!