ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 700 de tineri au fost încorporați în serviciul militar în termen

11:59 | 24.01.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 24 ian. /MOLDPRES/. Peste 700 de tineri au fost încorporați în serviciul militar în termen. În perioada 23-24 ianuarie, în Armata Națională s-a desfășurat procesul de încorporare, comunică MOLDPRES

Potrivit șefului Centrului Gestionare Resurse de Mobilizare și a efectivului Armatei Naționale, Octavian Druţă, pe parcursul celor două zile au fost încorporați peste 700 de tineri. Recruţii au trecut un examen medical preliminar, efectuat de către comisiile de specialitate de pe lângă organele administrativ-militare teritoriale.

De asemenea, după repartizarea în unitățile militare, tinerii vor urma un curs de instruire cu durata de patru săptămâni, după care vor depune jurământul militar.

Procesul de încorporare în serviciul militar în termen în Republica Moldova se desfășoară de patru ori pe an. Serviciul militar în termen în Armata Națională durează 12 luni, iar cel cu termen redus — trei luni.

Foto: Ministerul Apărării

img23000530

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!