ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Grădinița din satul Țigănești, Strășeni are un nou teren de joacă

12:52 | 24.01.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 24 ian. /MOLDPRES/. La grădinița din satul Țigănești, raionul Strășeni, a fost amenajat un nou teren de joacă. Pentru asta au fost investite aproximativ 257 mii de lei (circa 13 mii euro) în cadrul unui proiect inclus în Programul „Satul european”, transmite MOLDPRES.

Astfel, au fost achiziționate complexul de joacă, trei nisipare, precum și șase bănci pentru copii. Totodată, au fost procurate trei leagăne, trei figurine de arc și mai multe jucării. Banii necesari au fost alocați din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL).

Potrivit Oficiului Național de Dezvoltare Regională și Locală (ONDRL), raionul Strășeni beneficiază de 25 de proiecte în cadrul Programului „Satul european”. Valoarea totală a acestora se ridică la 83 milioane de lei. Patru dintre proiecte au fost deja implementate. Acestea au prevăzut renovarea Casei de cultură din satul Micleușeni, dotarea și renovarea Casei de cultură în satul Căpriana, amenajarea și reabilitarea spațiului public din parcul central al satului Cojușna, modernizarea sistemului de iluminat public stradal în satul Dolna.

Programul național „Satul European” cuprinde 490 de proiecte de dezvoltare locală, cu o valoare totală de circa două miliarde de lei, în perioada 2022 - 2023.

Foto: ONDRL

img23000531

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!