ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pompierii au lichidat incendiul din Portul Internațional Liber Giurgiulești

15:04 | 24.01.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 24 ian. /MOLDPRES/. Pompierii au lichidat astăzi incendiul izbucnit la rezervorul nr.2 din Portul Internațional Liber Giurgiulești, în care se păstra o cantitate de 500 tone de șrot de semințe de floarea soarelui, transmite MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), focarul a fost stins complet în jurul orei 13.30, după ce pe parcursul a patru zile pompierii au intervenit la lichidarea incendiului. În timpul intervenției, tehnica grea a reușit să dezasambleze toate componentele rezervorului.

Totodată, angajații IGSU au asigurat securitatea anti-incendiară pentru infrastructura din zonă și a obiectivelor din Portul Internațional Liber Giurgiulești. 

La data de 20 ianuarie, angajații IGSU au fost alertați în Portul Internațional Liber Giurgiulești, după ce rezervorul nr. 2 a luat foc. Pentru lucrările de stingere și menținerea siguranței anti-incendiare au fost antrenate cinci echipaje de salvatori și pompieri cu un efectiv de 13 angajați.

Foto: IGSU

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!