ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Euro și dolarul se ieftinesc

17:41 | 24.01.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 24 ian. /MOLDPRES/. Moneda unică europeană și dolarul american se vor ieftini miercuri în raport cu leul moldovenesc, transmite MOLDPRES. 

Astfel, dolarul va costa mâine 18 lei și 90 de bani, în scădere cu trei bani. Euro se va deprecia cu șase bani și va avea un preț oficial de 20 de lei și 54 de bani. 

Pentru leul românesc, Banca Națională a Moldovei (BNM) a stabilit un curs oficial de 4 lei și 17 bani, ceea ce constituie cu doi bani mai puțin decât astăzi. Hrivna ucraineană își va păstra valoarea de 51 de bani. Și rubla rusească va costa în continuare 27 de bani. 

Potrivit datelor BNM, în luna decembrie 2022, leul moldovenesc s-a depreciat, în valori medii, cu 0,6% în raport cu dolarul. 

Foto simbol

img23000544

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!