ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 29 mii de permise de conducere de model național au fost obținute de locuitorii din regiunea transnistreană

18:35 | 24.01.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 24 ian. /MOLDPRES/. În perioada anilor 2017-2022, peste 29 de mii de permise de conducere de model național au fost obținute de locuitorii din regiunea transnistreană, informează MOLDPRES.

Potrivit Biroului politici de reintegrare, din numărul total de permise eliberate, 6 863 au fost emise în anul 2021 și 5 783 în anul 2022. Permisele sunt obținute în baza mecanismului de preschimbare simplificat, aplicabil din mai 2020, fără susținerea examenelor adiționale.

De asemenea, conform datelor din Registrul de stat al transporturilor, în perioada septembrie 2018 - decembrie 2022, la punctele de înmatriculare a mijloacelor de transport din orașele Tiraspol și Râbnița au fost documentate cu plăci de model neutru 9 644 de autovehicule necomerciale din regiunea transnistreană. În orașul Tiraspol numărul acestora a fost de 6 704, iar în Râbnița – 2 940.

Totodată, se atestă o scădere semnificativă a procesului de înmatriculare cu plăci neutre în anul 2022 (555 de autovehicule înregistrate), comparativ cu anul 2021 (4 780 de unități de transport).

„Aceasta reprezintă un efect direct al limitărilor intenționat impuse de către Tiraspol la prestarea serviciilor de înmatriculare primară în subdiviziunile enunțate. La fel, indicator demonstrativ reprezintă faptul că în ultima perioadă de timp persoanele fizice și juridice din regiunea transnistreană se documentează masiv cu permise de conducere și cu plăci de înmatriculare de model național, emise de subdiviziunile teritoriale ale Agenției Servicii Publice de pe malul drept al Nistrului”, se menționează în comunicatul de presă emis de Biroul politici de reintegrare.

Foto: Biroul de reintegrare

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!