ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șefa statului a mers în vizită în câteva localități din raionul Dondușeni

20:34 | 24.01.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 24 ian. /MOLDPRES/. Președintele Maia Sandu a vizitat astăzi raionul Dondușeni, unde s-a întâlnit cu localnicii din Baraboi, Târnova și Țaul, cu care a vorbit despre pensii, locuri de muncă, educație, condițiile de trai din localități, reforma justiției, dar și alte lucruri importante pentru oamenii din întreaga țară, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

Guvernarea a început schimbări în mai multe domenii, iar unele dintre ele trebuie accelerate, în special cele care țin de dezvoltarea economiei. Șefa statului a subliniat că avem nevoie de pace și de o economie puternică pentru a rezolva problemele localităților și ale țării.  

„În ultimii ani, am reușit să repunem Republica Moldova pe harta lumii și avem prieteni și parteneri externi de încredere, care ne ajută să depășim crizele care au venit peste noi și să rămânem parte a lumii libere. Cu sprijinul lor, se dezvoltă și comunitățile noastre. Grădinițele din Țaul și Baraboi au fost renovate din fondurile oferite de România, iar școala din Baraboi a beneficiat de fonduri europene”, a spus Maia Sandu.

La Țaul, șefa statului a vizitat Centrul de Excelență în Horticultură și Tehnologii Agricole, care pregătește specialiști în legumicultură și pomicultură, siguranța produselor agroalimentare și tehnologia produselor de origine vegetală. Instituția este modernizată recent cu sprijinul Agenției Austriece pentru Dezvoltare și Fundației LED Moldova, și are în prezent aproximativ 300 de elevi. De asemenea, în cadrul programului Satul European, șapte localități din raionul Dondușeni realizează proiecte în valoare de aproximativ 50 milioane de lei. 

„Aderarea la Uniunea Europeană este proiectul nostru de țară, care va încuraja și dezvoltarea comunităților din Moldova. M-am bucurat să cunosc, la Dondușeni, mai mulți aleși locali care înțeleg acest lucru și pun umărul la procesul de integrare europeană. Am apreciat și deschiderea primăriei Târnova de a oferi 41 hectare de pământ pentru Programul național de împădurire, realizarea căruia va începe în acest an. Încurajez toate primăriile din țară să participe în acest program important pentru noi toți”, a menționat președintele Maia Sandu.

Foto: Preșeinție

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!