ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Urmărirea penală în privința ex-șefului-adjunct al IGP Gheorghe Cavcaliuc a fost finalizată

10:49 | 25.01.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 25 ian. /MOLDPRES/. Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii SIS, au anunțat astăzi finalizarea urmăririi penale în privința fostului șef-adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Cavcaliuc, comunică MOLDPRES.

Potrivit PCCOCS, cauza penală vizează cercetarea acestuia în dosarele Petic și Verbițchi. Procurorii îi incriminează fostului șef-adjunct de la IGP abuzul în serviciu (în calitate de autor al infracțiunii), precum și calitatea de organizator al următoarelor infracțiuni: denunțare falsă, depunerea și determinarea la depunerea declarațiilor mincinoase, încălcarea inviolabilității vieții personale, purtarea și păstrarea munițiilor.

Potrivit legii, cea mai gravă din aceste infracțiuni - abuzul în serviciu - se pedepsește cu închisoarea de la trei la opt ani.

PCCOCS precizează că fostul șef-adjunct de la IGP se eschivează de la urmărirea penală și refuză să se prezinte în fața procurorilor. Oamenii legii au solicitat Judecătoriei Chișinău autorizarea finalizării urmăririi penale în lipsa acestuia.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!