ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul pentru reintegrare a avut o întrevedere cu Reprezentantul special al Președintelui OSCE pe probleme de gen

12:31 | 25.01.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 25 ian. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul pentru reintegrare Oleg Serebrian a avut astăzi o întrevedere cu Reprezentantul special al Președintelui în exercițiu al OSCE pe probleme de gen, Liliana Palihovici și Consilierul principal pe probleme de gen al OSCE, Lara Scarpitta, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare. 

Discuțiile s-au concentrat pe activitățile legate de buna implementare de către Republica Moldova a angajamentelor internaţionale privind dimensiunea de gen, inclusiv a celor care decurg din Rezoluţia 1325 a Consiliului de Securitate al ONU privind Femeile, Pacea și Securitatea. 

Vicepremierul Oleg Serebrian a menționat necesitatea promovării pe ambele maluri ale Nistrului a normelor internaționale în domeniul respectării drepturilor femeilor, cu asigurarea intervenției prompte din partea actorilor implicați în proces. 

Liliana Palihovici a subliniat importanța promovării unei bune înțelegeri de către statele membre ale OSCE, cu precădere a implicațiilor de securitate internațională ce pot fi generate de inegalitățile de gen și din reprezentarea femeilor în procesele de asigurare a păcii și securității, precum și asupra democrației și dezvoltării durabile. 

Interlocutorii au convenit să mențină în continuare o interacțiune activă pe domeniile de responsabilitate aflate în gestiune în vederea atragerii suportului necesar din partea partenerilor externi și a obținerii rezultatelor așteptate.

Foto: Biroul politici de reintegrare

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!