ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Dosarul deputaților transfugi a fost clasat, a anunțat Procuratura

13:06 | 25.01.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 25 ian. /MOLDPRES/. Dosarul denumit ,,deputații transfugi” a fost clasat după trei ani de investigație, comunică MOLDPRES.

Potrivit Procuraturii Anticorupție, urmărirea penală în cazul celor trei a fost pornită la finele anului 2019 de către Procurorul general interimar de atunci Dumitru Robu, în temeiul unei bănuielii rezonabile privind săvârșirea infracțiunii de coruperea activă.

Ulterior, la prezenta cauză penală au fost conexate alte 14 cauze penale pornite de către Procuratura Anticorupție pentru corupere pasivă și activă, privind pretinsele acțiuni ilicite a 14 ex-deputați ai Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, care, potrivit unui denunțător, au transmis și primit sume cuprinse între 200 de mii și 300 de mii de euro, în perioada noiembrie - decembrie 2015, pentru ca să părăsească Fracțiunea Partidului Comuniștilor din Parlament și să voteze proiectele de lege înaintate de Partidul Democrat. 

Conform sursei citate, toți cei 14 aleși ai poporului nu au recunoscut vinovăția, negând comiterea faptelor prejudecabile incriminate.

Proba principală în acuzare au fost declarațiile ex-deputatei din Fracțiunea Partidului Comuniștilor, Elena Bondarenco, care a decedat anul trecut.

La 29 decembrie 2022, în urma efectuării tuturor acțiunilor de urmărire penală impuse și epuizărilor căilor legale de administrare a probatoriului, persoanele puse sub învinuire au fost scoase de sub urmărire penală, iar procesul penal a fost clasat. Urmărirea penală continuă în partea acuzațiilor înaintate pentru comiterea infracțiunilor de îmbogățire ilicită împotriva a 13 ex-deputați.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!