ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comandantul forţelor ucrainene a donat armatei 1 mln de dolari pe care i-a moştenit de la un american

13:41 | 25.01.2023 Categorie: Externe

Kiev, 25 ian. /MOLDPRES/. Comandantul-şef al forţelor armate ucrainene, Valeri Zalujnîi, a moştenit recent 1 milion de dolari din partea unui american de origine ucraineană, donând întreaga sumă armatei ţării sale, care în aceste zile luptă împotriva trupelor invadatoare ruse, relatează MOLDPRES cu referire la Ukrainska Pravda și Agerpres.

Prima care a relatat despre gestul comandantului ucrainean a fost publicaţia americană The New York Times.

Conform testamentului lăsat de cetăţeanul american de origine ucraineană Gregory Stepanets din 15 noiembrie 2022, Zalujnîi este beneficiarul a 1 milion de dolari din moştenirea acestuia.

Familia lui Stepanets, fost disident sovietic, care din 1988 a lucrat la Microsoft din Redmond (SUA), a confirmat informaţia.

În ianuarie, generalul Zalujnîi a trimis toţi banii primiţi într-un cont special al Băncii Naţionale a Ucrainei în fondul creat special pentru nevoile armatei, fapt confirmat de notificarea SWIFT a băncii din 5 ianuarie 2023.

"Mi-am dedicat întreaga viaţă forţelor armate. Şi nu am avut nicio îndoială cu privire la ce eram obligat să fac cu această moştenire. Ultima voinţă a lui pan Gregory, evident, a fost să sprijine armata ucraineană în persoana mea. Sunt recunoscător tuturor celor care ajută armata ucraineană. Şi sunt recunoscător familiei mele pentru înţelegere", a declarat Valeri Zalujnîi, citat de Ukrainska Pravda.

Conform media ucrainene, Gregory Stepanets, născut în 1938 la Vinniţa (centru), care a putut să părăsească URSS de abia după venirea lui Mihail Gorbaciov la putere, a lăsat câte 1 milion de dolari pentru două universităţi din Ucraina, iar un alt milion de dolari armatei israeliene Tsahal.

img23000564

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!